Отборът на Ливърпул записа изразителен успех над Стоук Сити в мач от празничната програма на Висшата лига. „Червените“ на Юрген Клоп нямаха никакви проблеми срещу „грънчарите“, побеждавайки с 4:1 на „Анфийлд“.

След поредните три точки в актива на „мърсисайдци“, Ливърпул отново се изкачи на второто място във временното подреждане и се доближи на шест от лидера Челси, който вчера също записа успех над Борнемут с 3:0.

Освен с победата на „червените“, двубоят тази вечер ще се запомни и с факта, че четвъртият гол за домакините в срещата бе под номер 100 за тима под ръководството на Клоп.

Срещата на „Анфийлд“ не започна по най-добрия начин за домакините, които след 12 минути изоставаха в резултата. След атака по лявото крило и центриране на Ерик Питерс, Джонатан Уилтърс изпревари Деян Ловрен и стреля точно с глава за 1:0.

Веднага след гола си, възпитаниците на Марк Хюз имаха нов отличен шанс да увеличат преднината си, но този път Джо Алън бе разколебан от Симон Миньоле, който изби с крак.

Оттук нататък пълен господар на терена бе именно тимът на Ливърпул. До почивката отборът на Клоп успя да направи пълен обрат. Първо Адам Лалана изравни за “червените“ в 35-ата минута след удар от много малък ъгъл.

Минутка преди края на първата част Роберто Фирмино направи 2:1 в полза на домакините. Бразилецът получи топката в наказателното поле и стреля технично в далечния ъгъл на вратата. Топката се отклони от страничния стълб, след което срещна и другия и влезе в мрежата.  

През втората част домакините бяха още по-убедителни, като освено нови два гола, пропуснаха и куп положения.

Играта след почивката започна с пропуск на Джеймс Милнър, който не успя да намери рамката на вратата от изгодна позиция.

В 59-ата минута гостите от Стоук капитулираха за трети път, а този път попадението бе дело на полузащитника на „грънчарите“ Джианели Имбула. Джордан Хендерсън изведе по добър начин Дивок Ориги отляво, белгиецът центрира остро в малкия пеналт, където Имбула подложи крак и прати коженото кълбо в собствената си мрежа.

В 70-ата минута бе оформен и крайния резултат в срещата. Само секунди, след като се появи в игра, Даниел Стъридж записа името сред голмайсторите си. Много груба грешка при четвъртото попадение направи Райън Шоукрос, който се опита да върне към своя вратар, но вместо това я предостави на Стъридж, а нападателят с лекота реализира.

Така Ливърпул събра актив от 40 точки и изпревари втория Манчестър Сити. Следващият двубой на „червените“ е именно срещу „гражданите“ на 31 декември.