Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер направи крайно интересно изказване по повод своя футболист Гранит Джака. Лятната покупка на „топчиите“ получи директен червен картон при победата над Бърнли през уикенда (2:1), а това накара неговия наставник да му забрани... единоборствата.

Бившият ас на Борусия Мьонхенгладбах пристигна с огромни надежди на „Емиратс“ преди началото на сезона. Дотук адаптацията му към английския футбол не протича никак гладко, като червеният картон срещу Бърнли е вече вторият за швейцарския национал, откакто играе в Англия.

„Гранит по същество не е страхотен в единоборствата. Все още не е овладял тази техника. Аз бих му казал да спре с единоборствата“, откровен беше Венгер.

Френският наставник също ще отнесе наказание за деянията си по време на срещата. Реферът Джон Мос го изгони от пейката, след като по принцип възпитаният треньор си позволи да псува четвъртия арбитър Антъни Тейлър след отсъждането на дузпа за Бърнли в продължението. При отстраняването си Венгер също така изблъска с ръце Мос, а след това обяви, че няма да обжалва санкцията, която предстои да му бъде наложена.

„Казах всичко още тогава, има много малко, което бих добавил. Достатъчно голям съм, за да изтърпя последствията от моите действия. Когато не се държа по начина, по който трябва да го правя, съм достатъчно разумен да призна, че не съм бил прав“, допълни Венгер.