Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази увереност, че полузащитникът Аарън Рамзи ще подпише нов договор с клуба.

Уелският национал има контракт до лятото на 2019 година и все още не се е обвързал с клуба по-дългосрочно. Само преди няколко месеца Месут Йозил и Алексис Санчес доказаха колко неприятно за фенове и шефове може да бъде, когато две от звездите навлязат във финалните 12 месеца от контрактите си без индикации за бъдещето. Йозил все пак преподписа с „артилеристите”, докато Санчес пое към Манчестър Юнайтед, а оттам в замяна пристигна Хенрих Мхитарян.

Венгер бесен на "трите лъва" заради Уилшър

Към момента Рамзи не е единственият, около чието бъдеще витаят слухове. Неговият партньор в полузащитата Джак Уилшър може да стане свободен агент след края на сезона, ако разговорите с Арсенал не стигнат до ползотворен край. На този етап Венгер запазва спокойствие.

Уилшър: Венгер ми каза, че мога да си ходя, но се борих

„Ние си комуникираме. Уверен съм”, каза опитният французин. „Рамзи не е към края на своя договор, остава му още година и половина. Желаем той да остане, защото е едно от момчета, които играят тук от дост дълго време. Рамзи е важен футболист за бъдещето на Арсенал.”

„Ние искаме играчите ни да бъдат доволни, че играят за нашия клуб. Тези, които искат да останат тук, играят за Арсенал, а ние настояваме да играят футбол, следвайки ценностите, които са важни за нас”, добави Венгер.