Арсен Венгер е бил гласен за заместник на сър Алекс Фъргюсен като мениджър на Манчестър Юнайтед още през 2001 година, разкри почетният президент на клуба Мартин Едуардс.

Венгер призна: Мислех да си тръгна

В своята автобиография бившият бос на “червените дяволи” разказва още, че Фърги е искал да напусне "Олд Трафорд" още тогава, а избор номер 1 да поеме тима е бил именно френския специалист.

“Моят първи избор беше Арсен. Мислехме, че той е най-добрият кандидат за заместник на Алекс. Така, че ние му отправихме предложение, а той показа мъничък интерес към него, но напълно достатъчен за среща с мен и изпълнителния директор Питър Кениън в къщата на Венгер в Лондон”, разкрива Едуардс.

Феновете на Арсенал готвят нов простест срещу Арсен Венгер

Самият Венгер не пожела да разкрие какво точно са си казали през онази вечер в дома му, но бе категоричен, че възможността да напусне Арсенал в посока Юнайтед не е била опция за него.

“Никога не съм бил изкушаван от Манчестър Юнайтед, защото винаги съм се чувствал щастлив тук. Не приех предложението на Юнайтед, тъй като обичам ценностите на Арсенал. За мен най-важното в един клуб са ценностите, особено когато съм напълно запознат с това, което се е променило през годините. Един ден ще бъде много хубаво да си поговорим за еволюцията на този клуб. Много неща се промениха, но още от самото начало избрах да дойда тук заради ценностите на този клуб и точно затова все още съм тук. Да, естествено, че Юнайтед е голямо предизвикателство, но аз съм щастлив тук”, заяви Венгер пред медиите след победата над Борнемут с 3:0 в събота.