Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е човекът на фокус в мача на своя тим срещу Кристъл Палас в последното лондонско дерби на 2017 г. В тази битка французинът изравни рекорд на знаменития сър Алекс Фъргюсън.

Срещу "орлите" Венгер застана за 810-и път на скамейката на "артилеристите" в Премиършип. Единствено легендарният шотландец има толкова двубои в този формат на английския елит.

Така, ако не бъде уволнен в дните до следващия мач на "топчиите", Венгер ще подобри това постижение. Следващият сблъсък на лондончани е в неделя, 31 декември, срещу Уест Бромич Албиън.

Интересното е, че последният мач в кариерата на Сър Алекс беше именно срещу "дроздовете" и завърши при невероятния резултат 5:5. А двубоят идва навръх неговия 76-и рожден ден и така той ще го посрещне с изпращането на рекорда му в историята.

Двамата с Венгер имаха дългогодишно съперничество, но от 2013 г. французинът остана един от малкото ветерани в Премиършип. Интересното е, че срещу Кристъл Палас се изправя срещу другия ветеран в професията в момента - 70-годишният Рой Ходжсън.