Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер използва предстоящото дерби срещу Ливърпул, за да се заяде със своя бивш футболист Алекс Окслейд-Чембърлейн. Френският специалист изрази съмнения, че английският национал би могъл да се утвърди като титуляр за новия си тим.

24-годишният играч прекара 6 сезона на „Емиратс”, откъдето си тръгна по няколко причини. Една от основните бе, че не получаваше достатъчно игрови минути , а другата – че бе използван на всякакви други позиции, но най-малко на обичайната си, която е по крилото.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ГРАНДИОЗНОТО ЗРЕЛИЩЕ АРСЕНАЛ-ЛИВЪРПУЛ ТАЗИ ВЕЧЕР ОТ 21,45 ЧАСА – ПРЯКО ПО DIEMA SPORT 2 И GONG PLAY!


Ливърпул плати 35 милиона паунда за универсалния полузащитник, който има 10 мача за мърсисайдци в първенството, като в половината от случаите е бил титуляр. „Дали той е сигурен за мястото си там? Не мисля, че човек може да бъде сигурен за мястото си в който и да е отбор”, коментира Венгер.

„В голям клуб конкуренцията също е голяма, защото има много добри играчи. Това е съвсем нормално. Как някой може да си представи, че може да бъде голям играч, а да няма конкуренция?”

„Няма как да си голям футболист, докато стоиш на клатещия си стол и отказваш да се бориш. Нещата не се получават така. Всеки играч трябва да се бори.”

„В началото на сезона имахме четирима футболисти, чийто договори изтичаха след година. Ние искахме Окслейд-Чембърлейн да преподпише. Да, той реши да си тръгне и ние уважаваме това. Играчът взе своето решение, а ние трябваше да направим компромис, за да приберем най-добрата трансферна сума.”

„Лично аз мисля, че той ще бъде важен футболист за Англия и ще продължи да се развива”, коментира Венгер.

Арсенал се намира на точка зад 4-ия във временното класиране Ливърпул.