Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс разкри, че звездата тима Джейми Варди е готов да се завърне в игра за сблъсъка във Висшата лига срещу Астън Вила в понеделник вечерта. 33-годишният нападател пропусна поражението на Лестър от Норич Сити миналия петък и също

„В отборът ситуацията е наистина добра. В сряда се върнахме близо до идентичността си“, сподели северноирландецът.

Попитан дали Варди ще е готов да се завърне срещу Астън Вила, Роджърс отговори:

„Той изглеждаше много добре в тренировките и може да се завърне в понеделник. Надяваме се, че мерките, които взехме, ще се отплатят. Той е много важен играч за клуба и е такъв от години насам, в частност откакто аз пристигнах тук. За нас е много важно той да бъде готов за заключителните етапи на сезона“, започна Роджърс.

33-годишният нападател поделя върха в голмайсторската листа за сезона с Пиер-Емерик Обамеянг с по 17 гола.

Въпреки това, левият бек Бен Чилуел е под въпрос, след като получи разтежение на адуктора при успеха над Бирмингам в петия кръг на ФА Къп. „Ще проверим какво е състоянието на Чилуел, има лек проблем в адуктора. Ще видим какво ще се случи в следващите два дни“. Лестър спечели едва един от последните си седем мача в лигата, но въпреки това са на трета позиция в таблицата, и според Роджърс тимът трябва да постигне победи в поне пет от оставащите десет срещи до края на кампанията, за да си гарантира участие в групите на Шампионска лига догодина. Четвъртият в таблицата Челси е на пет точки от „лисиците“.

„Ще са ни нужни поне още пет победи, ако не и повече. Готови сме за предизвикателството и се намираме в брилянтна позиция. Може би, има отпускане сред някои от играчите заради натрупаната разлика пред останалите в първата половина на сезона, но това може да се случи на всеки тим. Все още сме в добра позиция, по отношение на нашата голова разлика и целите, които искаме да постигнем“, завърши той.