Легендарният нидерландски нападател Робин Ван Перси определи Сър Алекс Фъргюсън като най-добрият мениджър, с когото някога е работил. 

Двамата всъщност работеха заедно само за един сезон. Това беше през кампанията 2012/2013-та, когато хищническата форма на голаджията пред противниковите врати допринесе в голяма степен за безапелационна титла за "червените дяволи". 

Тя в крайна сметка се оказа и последната за Сър Алекс Фъргюсън, който се оттегли след края на сезона. Ван Перси все пак предпочете великият шотландец пред друг великан на мениджърската професия - Арсен Венгер. Французинът и нидерландецът прекараха 8 години съвместно в Арсенал и на практика бившият наставник на Арсенал беше в основата на изграждането на Ван Перси като голям нападател. 

"Фъргюсън беше страхотен мениджър. Винаги успяваше да държи целия състав концентриран и щастлив", започна бившият играч на Арсенал и Фейенорд. 

"Венгер беше комбинация между Ван Гаал и Фъргюсън. Той винаги наблягаше на позитивите и на елементите, които ще ни донесат успех в дългосрочен план. Ван Гаал, от своя страна, беше тактически гений. И тримата имаха своите много силни страни, но за мен Фъргюсън наистина беше невероятен мениджър", завърши Ван Перси.