Отборът на Ливърпул е в серия от 16 поредни победи във Висшата лига и постепенно става основен фаворит за титлата през настоящия сезон, но футболистите на "червените" се интересуват само от следващия мач, заяви Върджил ван Дайк.

В интервю за клубния уебсайт холандецът обясни, че статистиката е тема за медиите, а не за играчите на терена.

"Статистиките са за медиите. Реалността е такава, че все още не сме спечелили нищо. Ние просто искаме да продължим да подобряваме играта ни, защото със сигурност има много, върху което да работим. Все още е много рано да обръщаме внимание върху класирането, защото едва идва октомври и гъстият цикъл от мачове тепърва предстои. Има още доста до края на сезона и именно заради това ние се фокусираме само и единствено върху предстоящия двубой. Не гледаме другите, защото няма причина да го правим. Всеки един от нас осъзнава това. Фокусът ни е само върху следващия мач, който ние имаме да играем." 

"Определено израстваме като отбор. Натрупахме опит в последните няколко сезона и се надявам това да ни помогне в развитието на този. Трябва да вярваме, че можем да спечелим всеки мач. Ако не го правим, по-добре да си стоим у дома. Имаме качество, имаме и футболистите за подобно нещо", заяви Ван Дайк.