Полузащитникът на Ливърпул Джорджинио Вайналдум заяви, че е доволен неговият тим да печели мачовете и без да показва своето най-добро лице, докато преследва спечелването на своята първа шампионска титла на Англия от 1990 година насам.

Холандският национал стана автор на щастлив гол, който донесе победата с 1:0 над Шефилд Юнайтед и продължи серията от 7 последователни успеха във Висшата лига. Тимът на Юрген Клоп определено се представи под възможностите си на „Брамал Лейн”, където все пак успешно се справи с един от сериозните тестове в хода на кампанията.

„Всяка победа в момента се усеща като много голяма. Беше ни наистина трудно, но все пак победихме”, коментира Вайналдум. „Виждате, че отбелязваме прогрес спрямо, това което правехме миналия сезон. В предишни години трябваше да играем добре, за да печелим. Сега играем зле и пак побеждаваме.”

„Дори и миналия сезон към края не играехме съвсем добре, но опитахме да съберем колкото се може повече точки. Дано все така да побеждаваме, когато не сме на висота. Засега нещата вървят добре, но трябва да се уверим, че ще продължат по този начин. Нужно е да се справяме по-добре”, допълни Вайналдум.