Отборът на Ливърпул победи с 1:0 Шефилд Юнайтед като гост в първия двубой от седми кръг на Висшата Лига. В 70-ата минута Жоржиньо Вайналдум реализира единственото попадение на стадион „Брамал Лейн”. Холандецът отправи удар към вратата на Дийн Хендерсън, който се намеси катастрофално и пропусна топката да премине през ръцете му.

Ливърпул задаваше темпото на играта през първата част, но „мърсисайдци” така и не успяха да нанесат точен удар до почивката.

В 21-ата минута  Калъм Робинсън получи добро подаване и стреля инстинктивно към вратата, но топката премина на сантиметри от лявата греда.

В 34-ата Садио Мане имаше възможността да открие резултата в срещата. Сенегалецът получи добър извеждащ пас от Върджил Ван Дайк и излезе очи в очи с вратаря, но в опита си да отиграе моментално не уцели добре топката и отправи неточен удар, който попадна към публиката от горните редове на стадиона.

Най-интересната ситуация през първото полувреме бе две минути преди почивката, когато Мохамед Салах, Фирмино и Мане разиграха добре, след което сенегалецът стреля, но нацели лявата греда.

Така за първи път от началото на сезона Ливърпул не водеше на почивката в свой мач от Висшата лига.

В 56-ата минута Ливърпул можеше да получи дузпа, след като Джон Лундстрам закъсня със шпагата си и влезе в краката на Мане в наказателното поле. Сигнал на рефера обаче нямаше.

 В 65-ата минута капитанът на Шефилд Оливър Норууд отправи мощен удар, но топката не бе в очертанията на вратата.

Две минути по-късно Джон Флек стреля от добра позиция на ръба на наказателното поле, но опитът му бе блокиран.

Резултатът бе открит в 70-ата минута, когато Жоржиньо Вайналдум отправи изстрел към вратата от позиция извън наказателното поле и след страхотен подарък от страна на вратаря Дийн Хендерсън топката се озова в мрежата.

В 79-ата минута Салах пропусна изключителна възможност, след като се озова очи в очи с вратаря. Египетския национал шутира по земя към левия ъгъл, но този път Хендерсън внимаваше и успя да отрази удара му и да спаси с крак.  

В 85-ата Лиън Кларк получи подаване в наказателното поле и видя възможност за отбелязване, но шутът му прелетя високо над напречната греда.

Така Ливърпул е първи в класирането и вече води с 8 точки пред Манчестър Сити, преди „гражданите” да са изиграли днешния си двубой срещу Евертън от 19:30часа. „Остриетата” пък са десети с 8 точки в своя актив.