Ръководството на Саутхемптън показа, че вече се подготвя за бъдеще на централния защитник Върджил ван Дайк. Поне така разчетоха на Острова офертата на „светците” до Уесли Хут от Лацио.

Ван Дайк пожела трансфер и бе пратен в изгнание

Оценяваният на 70 милиона паунда Ван Дайк от известно време тренира самостоятелно, след като официално поиска от клуба да бъде продаден. Ливърпул проявява огромен интерес към холандеца, заради когото за малко да попадне под ударите на Висшата лига за нерегламентирани контакти.

26-годишният Ван Дайк не замина с отбора за подготвителния лагер във Франция и остана в Англия да се готви на клубната база. Футболистът използва всички средства, за да си издейства преминаване в Ливърпул, каквото  е неговото желание.

Ливърпул отправя рекордна оферта за Ван Дайк при едно условие

Мениджърът на Саутхемптън Маурисио Пелегрино дотук използваше Джак Стивънс и Мая Йошида като централни защитници, а пък по-рано „светците” привлякоха и младежкия национал на Полша Ян Беднарек.

Саутхемптън "забрави" размирника Ван Дайк в Англия

Сега започват преговори за Хут, който играе в Лацио от 2015-а година. 23-годишният играч също е холандски национал като Ван Дайк и беше цел на Мидълзбро през миналото лято. Офертата на Саутхемтън е за 12 милиона паунда, което може би шефовете на римляните ще оценят като ниска сума.