Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк призова феновете да не се панират след трилъра в сряда вечер срещу Ред Бул Залцбург. Европейският клубен шампион пропиля триголов актив, но в крайна сметка взе успеха с 4:3 в епичен мач на „Анфийлд”.

„Разбира се, че всеки би се стресирал и панирал, намирайки негативите, но ние не трябва да го правим. Аз дори не гледам негативите. Знаем, че можем да се представяме далеч по-добре, но сме хора и не винаги можем да изиграем перфектен мач. Случват се понякога такива неща. Справяме се добре през сезона и нека след една лоша вечер да не правим трагедия. Бяхме дезорганизирани просто”, коментира Ван Дайк.

„Трябва да останем спокойни и да се подобрим. Може би този сценарий бе добър за нас, тъй като знаем, че трябва да се подобряваме. И ние ще го направим, ще анализираме, тъй като имаме друг тежък мач – в събота срещу Лестър Сити. Трябва да останем обнадеждени и да продължим да правим правилните неща”, продължи №4 в Ливърпул.

„Знаем какво можем да направим, ако останем позитивни и спокойни. Да водиш с 3:0 е комфортно и добре, но самите ние се поставихме в тази ситуация, но спечелихме. Това е най-важното нещо, особено в Шампионската лига, където много отбори могат да ти се противопоставят”, говори още Върджил ван Дайк.