Щабът на Ливърпул се увеличи в първия ден на месец октомври, след като отборът се подсили с Витор Матос. Той пристига от Порто, където за последно е работил като асистент-треньор на втория отбор.

Това бе вторият период на Матош в Порто, след като изкара две години в Китай като младши-технически координатор на юношите в Шандонг Луненг.

„Работихме отдавна от пристигането на Матош. Имахме идея за импортирането му при младите ни играчи, които са страотни. Ситуацията е такава, че като ние сме на предсезонна подготовка трябва някой да ги тренира за мачовете. След това стартира сезонът и не искаме да зачеркваме тяхното развитие”, коментира Клоп.

„Затова търсихме специален треньор, който да заеме мястото на Пеп Линдерс, който работи това преди. Обичам факта, че имам сензационен асистент, но треньорите при малките загуби. Трябваше да запълним тази празнина. Матош е работил в различни клубове, но е научен в Порто, което е добре, защото и Пеп е бил там и има само положителни отзиви за „До Драгао”. Умен е, говори добре английски, което е важно”, продължи още Клоп.