Върджил ван Дайк призна, че изпитва страх от факта неговият Ливърпул да вдигне 19-ата си титла в историята пред празен стадион. Това може да стане факт, ако рестрикциите след продължаването на футболния сезон в Англия от коронавируса, продължат и арените на Албиона да бъдат без зрители по трибуните. Ван Дайк акцентира, че каквото и решение да бъде взето, то Ливърпул ще намери точния момент да покаже подобаващо трофея на своите фенове.

Всички срещи от елитния футбол на Острова са отложени до 4-и април, а на среща в четвъртък на Премиър лийг ще се дискутират следващите стъпки.

Ливърпул е почти сигурен шампион на Англия, след като има преднина от 25 точки пред втория Манчестър Сити девет мача преди края. Ван Дайк и редица медии на Острова обаче алармираха, че ще е разочароващо, ако отборът вдигне трофея, чакан от 30 години насам, без да има хора по трибуните.

„Разбира се, че ако няма фенове на „Анфийлд”, то това ще е голям удар за нас – никой не желае да играе пред празни трибуни. Чакаме да видим какви решения ще бъдат взети. Когато и да стане, ние ще докараме титлата при нашите фенове, със сигурност”, каза лидерът в отбраната на актуалния европейски клубен крал.