Легендата на Ливърпул Фил Томпсън изрази съмнение, че сезонът в Англия ще продължи да се играе от 4-и април, както бе решено на заседание. Елитният футбол в Премиършип бе спрян, за да се прекрати пандемията от коронавирус, като това доведе до спирането на редица мащабни спортни прояви по света.

Шефовете в Премиър лийг ще се срещат този четвъртък, за да изготвят план за действие, а Томпсън се надява мачовете до края на сезона да се изиграят. Също така той иска неговият бивш клуб – Ливърпул, да прекрати „суша” от 30 години без титла. Нещо, което на 99,9% щеше да стане преди прекратяването, след като мърсисайдци водят с 25 точки пред втория Манчестър Сити девет мача преди края. Въпреки това Томо не вярва, че играчите ще заиграят отново в близкия месец.

„Не виждам как ще стане. Всичко се променя час за час, гледайки новините. Не смятам, че може да има футбол в близкия  месец. Да се играе без публика е безсмислено. Вярвам, че играта не е нищо без феновете си. Това е спорт за привържениците, така че ми се иска да мисля, че може да продължи програмата, както си му е реда”, призна още Томпсън.