Ливърпул най-накрая успя да постигне своето, след като договори централния защитник на Саутхемптън Върджил ван Дайк. „Червените“ и „светците“ са постигнали разбирателство за трансфера на футболиста, който ще бъде на стойност 75 млн. паунда, съобщава ексклузивно The Telegraph. 

Ръководствата на Ливърпул и Саутхемптън са преговаряли тайно в последните няколко дни, след като през лятото разговорите между двете страни се сгромолясаха с пълна сила. В крайна сметка, след поредните преговори, от Ливърпул са склонили да платят исканата от „светците“ сума.

Пелегрино не е сигурен за бъдещето на Ван Дайк

Манчестър Сити и Челси също проявяваха интерес към централния бранител, като двата клуба също са имали контакти с ръководството на Саутхемптън в последните шест месеца.

Със сумата от 75 млн. паунда Ливърпул ще счупи рекорда за най-скъп защитник в света. Към момента той се държи от Кайл Уолкър, за когото Манчестър Сити плати 54 млн. паунда миналото лято.

Трансферът на Ван Дайк в Ливърпул също би изравнило сделката между Евертън и Манчестър Юнайтед за Ромелу Лукаку. „Червените дяволи“ също платиха 75 млн. от британската валута, правейки белгиеца втория най-скъпия трансфер в историята на Висшата лига след Пол Погба за когото бяха платени 90 млн. паунда.

Саутхемптън спечели едва един мач от последните си 11, което е накарало ръководството да преосмисли позицията си за Ван Дайк от лятото и да инвестира сериозната сума от неговия трансфер в нови футболисти през януари.