Почти сигурно е, че Дейвид Мойс ще продължи да води Уест Хем и през следващия сезон. Шотландецът дори има възможността да донесе европейски трофей на „чуковете“, но дали това ще се случи ще разберем на 7-и юни в Прага, когато Уест Хем и Фиорентина ще се изправят един срещу друг във финала на Лигата на конференциите.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

Този мач ще даде и отговор на въпроса, кой от двата отбора ще играе в Европа през следващия сезон, след като никой от тях няма никакъв шанс да стори това през първенството. Съставът от Флоренция вече изтърва една възможност за европейско участие, след снощното поражение от Интер във финала за купата на Италия.

Така че двубоят на 7 юни сега е с още по-голям залог, но по информации на медиите в Англия от този мач не зависи бъдещето на Дейвид Мойс. От ръководството на лондончани са взели своето решение и е много вероятно бившият мениджър на Евертън и Манчестър Юнайтед да продължи да води Уест Хем и през новата кампания. Шефовете са доволни, че клубът успя да си осигури оставането в английския елит, а представянето в Европа също е наклонило везните в полза на Мойс