Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино призна, че бъдещето може да доведе до раздяла с още водещи футболисти, които искат да печелят трофеи. Самият той обаче не е разтревожен от последствията, които подобна перспектива би донесла.

Почетино преди сблъсъка със Сити: С Пеп се уважаваме

През лятото „шпорите” се разделиха с титулярния си десен защитник Кайл Уолкър, който бе продаден в Манчестър Сити за 45 милиона паунда. В момента „гражданите” са първи във временното класиране с 11 точки преднина пред втория Манчестър Юнайтед.

До момента Уолкър е първото голямо име, което напуска „шпорите”, откакто Маурисио Почетино пое юздите през май 2014 година. „В човешката природа е винаги да искаш да бъдеш по-добър и да се изправяш пред различни предизвикателства и идеи”, каза аржентинският специалист.

„Може би някои играчи не са съгласни с нашите план и стратегия, поради което, разбира се, имат право да се оплакват, да говорят и в крайна сметка да потърсят ново предизвикателство по различни причини.”

Почетино: Роуз може да недоволства, но аз съм шефът

„Най-важното е да говорим, да очертаем план за всички и те да са щастливи, понеже животът е за това – да се наслаждаваш и да бъдеш щастлив.”

„Ние не се тревожим. Знаем какъв е нашият проект и кои сме ние. В крайна сметка ще се опитаме да развием идеите си, като мислим не само за днес и утре, но също така и в дългосрочен план.”

Финансовият инат на Тотнъм гони един от най-добрите

„Точно това е главното: не е важно да побеждаваме само днес, но и утре, а после и другото утре”, добави Почетино.