Манчестър Сити успя да картотекира Габриел Жезус във ФА и той ще бъде на разположение на мениджъра Хосеп Гуардиола за предстоящото домакинство на Тотнъм от 22-ия кръг на Висшата лига.

„Гражданите“ си осигуриха услугите на Жезус още през миналото лято, като броиха 27 милиона паунда на Палмейрас за него. Той остана част от бразилския отбор до края на 2016 година и в началото на януари пристигна в Манчестър и се присъедини към новите си съотборници.

Договорът на 19-годишния нападател с Манчестър Сити е за четири години и половина.

От Манчестър Сити имаха документални проблеми и не успяха да го картотекират за двубоя срещу Евертън.

Сити най-накрая представи Габриел Жезус

Жезус демонстрира самочувствие при представянето си.

"Искам да спечеля титли и Манчестър Сити е клуб, който ще използвам, за да печеля. Сити е клуб, който винаги се бори за титлата в състезания, които участва. Важен фактор е и присъствието на Пеп Гуардиола, както и на играчите в отбора", коментира бразилецът.

Ман Сити не успя да уреди новак

Жезус вкара 28 гола в 85 мача за Палмейрас.

Да се радваш на снега като малко дете

„Габриел е много техничен футболист, който бе цел на някои от най-големите отбори в Европа и ние сме радостни, че се съгласи да дойде в Сити. Има потенциал да се превърне в един от най-добрите нападатели във футбола и ние очакваме с нетърпение развитието му при нас. Убеден съм, че тук може да покаже истинския си потенциал“ заяви футболният директор Чики Бегиристайн.