Отборът на Манчестър Сити ще се опита да се концентрира за успех над Арсенал след шоковото поражение от Нюкасъл преди седмица. Мениджърът Пеп Гуардиола и неговите момчета пропуснаха възможността да се доближат до лидера Ливърпул, след като бяха победени с 1:2 на „Сейнт Джеймсис Парк”. Затова предизвикателството тази вечер срещу Арсенал може да се окаже решаващо дори за битката за титлата. А най-тръпнещите фенове вероятно са тези на Ливърпул.

Срещата от 25-ия кръг на Висшата лига е от 18.30 часа и ще можете да я наблюдавате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.

“Няма значение с колко точки изоставаме, трябва да подобрим играта си. Направихме го преди, можем да го направим отново, нищо не се променя ако сме 1-2 точки или 5-7 назад. Има толкова много точки, за които да играем още, както и толкова много неща да се случват”, категоричен бе Хосеп Гуардиола.

Отборът на Арсенал остава извън Топ4 засега, с 47 точки, на 3 зад Челси, който е с мач повече след вчерашния успех с 5:0 над Хъдърсфийлд.

Денис Суарес: Емери е много взискателен, но е най-добрият

Новото попълнение на отбора Денис Суарес е на разположение на лондончани, ако тимът се нуждае от него, за да нанесе удар върху амбициите на „гражданите”.

Емери готов да пусне Денис Суарес още срещу Ман Сити

В същото време Венсан Компани няма да бъде на разположение за Манчестър Сити, но вратарят Едерсон се очаква да бъде готов след лека травма в коляното при поражението от Нюкасъл.

Пеп: Халфовете на Сити не могат сами, трябва им помощ

Бенджамин Менди е под въпрос, след като не успя да вземе участие в последните два мача на Сити.

Капитанът на Арсенал Лоран Кошчелни се завърна на пълни обороти, след като стана ясно, че няма счупване на челюстта. В същото време Дани Уелбек, Сократис Папастатопулос, Ектор Бейерин и Роб Холдинг са трайно контузени.

Емери: Трудно е да наложиш стила си срещу Ман Сити

Отборът на Манчестър Сити спечели последните три мача срещу Арсенал, но не е успявал да стори това четири пъти от април 1937 година.

Арсенал обаче загуби седем от последните си 11 визити на „Етихад” във всички турнири срещу Манчестър Сити, като претърпя крах в последните две от тях.

Човекът във форма за Арсенал може би е Пиер-Емерик Обамеянг, който вкара 25-ия си гол във Висшата лига в последния мач на лондончани срещу Кардиф, достигайки до този резултат по-бързо от всеки друг „артилерист” в историята на тази надпревара (37 мача).

Големите очаквания са насочени отново и към Серхио Агуеро. Нападателят реализира в 7 от последните си 11 мача срещу Арсенал във всички надпревари, но за сметка на това не успя да намери мрежата в последните си два двубоя срещи този съперник.