Ливърпул официално смята да отвори врататите на “Анфийлд” и да покаже пътя на Филипе Коутиньо към Барселона, пишат медиите в Испания.

Mundo Deportivo съобщава, че пратеници на каталунския гранд са проследили изкъсо представянето на футболиста по време на двубоя с Тотнъм, който завърши с разгромна загуба за мърсисайдци от 1:4.

Клоп и Ливърпул дават мило и драго за Коутиньо

Изданието допълва, че към момента не може да става и дума за каквото и да е договорка между двете страни. По-рано това бе потвърдено от мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който отрече за наличието и на най-малка информация по темата.

Според слуховете ръководството на Барселона ще опита със замах да открадне искрицата надежда на мърсисайдци още през зимния трансферен прозорец. Припомняме, че през изминалото лято трансферната сага “Коутиньо в Барса” бе една от най-дискутираните теми и до последната секунда не беше ясно дали все пак “блаугранас” няма да успея да измъкнат футболиста от лапите на Клоп и компания.

Барселона включва португалски национал в офертата за Коутиньо

Това обаче не се случи, тъй като от Ливърпул поставиха цена от 200 милиона евро на Коутиньо само и само да спрат каталунските набези.