Звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо се намира само на един гол от това да повтори постижение, който ще го доближи до една от клубните икони – незабравимият Джон Барнс. Ако в утрешното дерби срещу Тотнъм от 9-ия кръг на Висшата лига бразилецът съумее да се разпише, то той ще направи нещо, което феновете на „червените” не са виждали от почти 3 десетилетия.

Клоп преди сблъсъка с Тотнъм: При тях има повече напрежение

В неделния ден мърсисайдци гостуват срещу „шпорите” на „Уембли”, като мачът започва 18 часа българско време и ще бъде излъчен директно по телевизия DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY.

Хески: Коутиньо ще премине в Барселона

Титулярното място на Коутиньо в сблъсъка срещу третия в класирането изглежда гарантирано, а той ще влезе в мача със самочувствието, че е успял да се разпише в 4 поредни гостувания във всички турнири. Няма друг футболист на Ливърпул, който е успявал да вкара гол в 5 последователни мача навън, с изключение на Джон Барнс, който го стори през 1990 година. Тогавашната серия на тъмнокожия футболист се разпростира в рамките на два сезона – тя започва през април срещу Кристъл Палас в полуфинал за ФА Къп и завършва с гол на „Гудисън Парк” във вратата на Евертън през септември. Крилото  не спира на кота 5, а успява да вкара в цели 8 поредни гостувания.