В съботната вечер Манчестър Юнайтед и Евертън изнесоха истинско зрелище. Макар че „червените дяволи“ водиха с 2:0 на почивката, „карамелите“ не бяха казали последната си дума. Те не само наваксаха изоставането си от 2 попадения, но малко по-късно драмата в срещата стана пълна. Юнайтед успя да излезе напред в резултата за трети път, но буквално в последната секунда футболистите на Карло Анчелоти измъкнаха точката.

Зрелищното 3:3 между двата отбора ще вдъхне огромно самочувствие на тима от Ливърпул. Такова е мнението и на халфа Том Дейвис, според когото тази точка ще е много важна за целия сезон на клуба. Дейвис призова всички твърдо да вярват, че Евертън може да завърши в топ 4 в края на кампанията.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Това, което постигнахме срещу Манчестър Юнайтед наистина бе невероятно. Изоставахме с два гола на почивката, но не рухнахме и в съблекалнята обсъдихме спокойно случилото се през първата част. Всички останахме спокойни и си казахме, че просто ще променим представянето си през второто полувреме. Направихме го, изравнихме резултата, и въпреки че отново допуснахме те да отбележат,  не се предадохме. След мача радостта ни беше толкова чиста и неподправена, не всеки ден се случва да изравниш на Юнайтед в последната секунда. Тази точка ни дава изключително голяма увереност за бъдещето, само трябва да продължим да работим. Важно е да побеждаваме отборите под нас в таблицата, а срещу големите да се раздаваме максимално. Показахме на какво сме способни, но Евертън разполага със страхотен колектив. Убеден съм, че можем да намерим място в топ 4, стига да сме постоянни. Това ще бъде един невероятен успех за целия клуб и ще опитаме да зарадваме феновете с класиране за шампионската лига“, каза Дейвис.