Отборите на Манчестър Юнайтед и Евертън ни предоставиха истниско голово шоу с марка "Висша лига"! Двата тима изираха уникален двубой и завършиха при резултат 3:3 в мач от 23-ия кръг на първенството. Единсон Кавани откри в 24-ата, а в 45-ата минута Бруно Фернандеш удвои. Абдулай Докуре върна едно попадение в 49-ата, а Хамес Родригес изравни в 52-ата минуата. Скот МакТоминай отново даде аванс на "червените дяволи" в 70-ата, но Доминик Калвърт-Люин донесе точката за своя тим буквално с последното отиграване в сблъсъка. 

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Двата отбора изиграха великолен мач, който можеше да отиде в сметката на някои от двата отбора, след като имаше редица положения и пред двете врати. Въпреки че в началото темпото беше на много ниско ниво, Ман Юнайтед взе инициативата и се оттегли на почивката с два гола аванс. В рамките само на три минути в началото на второто полувреме Евертън успя да изравни. Домакините си върнаха аванса, но драмата се запази до самия край. "Карамелите" не се отказаха и успяха да се преборят за точката в последните секунди. 

Възпитаниците на Оле Гунар Солскяер остават на втората позиция с актив от 47 точки, на две от лидера и градски съперник Манчестър Сити, който обаче е с два мача по-малко. Евертън пък са шести с 37 пункта, на три от четвъртото място. 


Преди началото на срещата бе отбелязана тъжен момент в историята на Ман Юнайтед. Днес се навършват 63 години от мюнхенската трагедия, когато осем играчи на "червените дяволи" и общо 23 човека загиват при самолетна катастрофа.

Началото на двубоя бе равностойно, но с лек превес на домакините във владението на топката. И двата тима организираха няколко интересни атаки по фланговете, които обаче не доведоха до нещо по-опасно пред двамата вратари. 

В 20-ата минута Мейсън Грийнууд се освободи от Люка Дин и шутира, но неточно покрай вратата.

Манчестър Юнайтед обаче вдигна темпото и откри резултата в 24-ата минута. Маркъс Рашфорд получи отдясно на наказателното поле и отправи чудесно центриране към далечната греда, където Майкъл Кийн увисна, а Единсон Кавани стреля с глава и бе безпощаден - 1:0.  

В следващите минути домакините имаха тотално надмощие над Евертън, но до нови голови ситуации не се стигаше. 

Пет минути преди края на първата част Пол Погба получи разтежение и се наложи да бъде принудително заменен от Фред. 

В 43-ата минута грешка на Давид Де Хеа и Виктор Линдельоф за малко да доведе до изравняване. Топката се озова в Ричарлисон, който стреля към опразнената врата, но ъгълът бе малък и бразилецът не успя да намери очертанията на вратата.

В последните секунди на редовното време на полувремето Юнайтед удвои след страхотен гол на Бруно Фернандеш. Аарън Уан-Бисака получи топката на десния фланг и комбинира с португалеца пред наказателното поле, който не беше атакуван от играчите на Евертън и с прекрасно изпълнение прехвърли вратаря Робин Олсен за 2:0.   

Втората част започна с шанс за "червените дяволи". В 47-ата минута Люк Шоу превзе голямо пространство в половината на Евертън, направи двойно с Кавани, и стреля от границата на наказателното поле, но Олсен изби в корнер.  

Само две минути след това обаче "карамелите" се върнаха в двубоя. Том Дейвис напредна в половината на домакините и пусна извеждащ пас в наказателното поле за Доминик Калвърт-Люин. Англичанинът даде успоредно подаване на голлинията, което Де Хеа пресече, но Абдулай Докуре бе на точното място, за да засече - 2:1.

Евертън вдигна оборотите и в 52-ата минута резултатът бе изравнен. Люка Дин центрира от левия фланг в наказателното поле, където Виктор Линдельоф игра с глава. На далечната греда Докуре овладя и върна за Хамес Родригес, който с чудесен изстрел намери долния ляв ъгъл на Де Хеа - 2:2.

След второто попадение домакините се вдигнаха и тръгнаха в предни позции, за да отбележат трето попадение. 

В 63-ата минута играчите на "червените дяволи" разиграха добре пред наказателното поле на Евертън, Кавани се пребори за топката и изведе Рафорд сам срещу Олсен, но шведският страж парира изстрела на нападателя. 

Натискът на Ман Юнайтед даде резултат и те успяха да поведат отново в 70-ата минута. Люк Шоу центрира от свободен удар в наказателното поле, където Скот МакТоминей се пребори с четирима играчи на "карамелите" и стреля с глава. Робин Олсен се подхлъзна и не успя да стигне до топката,за да я отбие и тя попадна в мрежата му за трети път - 3:2. 

В 77-ата минута техничен удар на Бруно Фернандеш премина малко над гредата. Минута след това Рашфрод опита да намери далечния ъгъл, но неточно. 

В 81-ата минута Бруно стреля от пряк свободен удар пред наказателното поле, но отново над вратата. 

Пет минути след това Евертън организира добра контраатака, която завърши изстрел на Дин, но топката се отби от дясната греда на Де Хеа, който обаче беше покрил ъгъла си.   

В 88-ата минута Калвърт-Люин открадна топката от Хари Магуайър в половината на Юнайтед и комбинира с Ричарлисон. Бразилецът напредна, влезе в наказателното поле и шутира, но покрай гредата. 

Когато вече всички виждаха победата да отива на сметката на домакините, Евертън успя да изравни. В петата минута на добавеното време, след центриране от фаул, Майкъл Кийн отклони топката, тя стигна до Калвърт-Люин, който успя да я поеме и да я отклони в мрежата на Де Хеа, който нямаше как да се намеси, като по този начин беше оформен и крайния резултат.


FT | МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – ЕВЕРТЪН 3:3 | КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

1:0 Единсон Кавани 24'

2:0 Бруно Фернандеш 45'

2:1 Абдулай Докуре 49'

2:2 Хамес Родригес 52'

3:2 Скот МакТоменей 70'

3:3 Доминик Калвърт-Люин 90+5'

Стартови състави на двата отбора:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД (4-2-3-1)1. Давид Де Хеа - 26. Аарън Уан-Бисака, 2. Виктор Линдельоф, 5. Хари Магуайър (к), 23. Люк Шоу - 39. Скот МакТоминей, 6. Пол Погба - 11. Мейсън Грийнууд, 18. Бруно Фернандеш, 10. Маркъс Рашфорд - 7. Единсон Кавави

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

ЕВЕРТЪН (4-3-3)33. Робин Олсен - 12. Люка Дин (к), 22. Бен Годфри, 5. Майкъл Кийн, 4. Мейсън Холгейт - 21. Андре Гомеш, 26. Том Дейвис, 16. Абдулай Докуре - 7. Ричарлисон, 9. Доминик Калвърт-Люин, 19. Хамес Родригес

Мениджър: Карло Анчелоти


Главен съдия: Джонатан Мос, Англия

Стадион: „Олд Трафорд“, Манчестър, Англия