Полузащитникът на Арсенал Аарън Рамзи получи пределно ясно послание от своя наставник Унай Емери. Испанецът посъветва своя играч да се концентрира върху настоящия си отбор, намеквайки за предстоящата раздяла с уелския национал в края на сезона.

Към момента изглежда неизбежно 27-годишният играч да напусне „топчиите”, които оттеглиха офертата си към него да подновяване на изтичащия му контракт. Само след дни, при отварянето на януарския трансферен прозорец, Рамзи ще е в правото си да води преговори с други отбори, а също и евентуално да сключи предварително споразумение.

Към универсалния халф интерес не липсва, а засега най-явен фаворит за подписа му се явява Ювентус. Говори се, че торинци дори биха били склонни да платят трансферна сума за Рамзи, за да го привлекат за втория дял от сезона.

„Най-важното за един футболист е неговият фокус да бъде налице”, каза Емери преди мача с Ливърпул в събота. „На Аарън не му е лесно, но аз разговарях с него и му обясних, че имаме нужда от неговите игри.”

„Той игра вчера (при 1:1 над Брайтън – б.р.) и показа дух. Не спечелихме, но той работи здраво и аз съм щастлив.”

„Ще изисквам същия фокус и за мача срещу Ливърпул в събота, а после и за този срещу Фулъм. Неговата концентрация ще ни помогне”, допълни Емери.