Шампионът на Италия Ювентус изглежда като големият фаворит в битката за подписа на Аарън Рамзи. Торинци са един от вариантите, измежду които уелският национал ще избира през лятото, когато напусне Арсенал като свободен агент.

„Скай Италия” твърди, че навършващият скоро 28 години Рамзи може да се счита за сигурно попълнение на „старата госпожа”. Неговият договор с лондонския колос изтича в края на сезона и преди месеци клубът оттегли офертата си за подновяването му. От последните медийни изяви на Рамзи си личи, че той се е примирил с факта, че кариерата му в Арсенал приключва.

Знае се, че Интер също направи опит да се домогне до играча, но след като се запознали с финансовите претенции на играча, меракът на „нерадзурите” се изпарил. Говори се, че Рамзи е поискал да получава повече пари дори от капитана и неоспорима звезда Мауро Икарди.

Пари Сен Жермен е друга опция пред Рамзи, макар самият той да не е много ентусиазиран да се посвети на тамошния проект. Всичко това все повече и повече тласка Рамзи към Ювентус, който е склонен да поеме риск и да го изчака до края на сезона, вместо да плаща трансферна сума на Арсенал.