Арсенал е идентифицирал три цели, за да замени напускащия Аарън Рамзи. Уелският халф ще напусне „Емирейтс” през идното лято, когато изчита неговият му договор, а контрактът между двете страни няма да бъде продължен.

Крайното решение бе взето от шефовете на „артилеристите”, които оставиха Рамзи без акуратно предложение след преговорите. Английските медии пишат, че мениджърът на Арсенал Унай Емери бързо е взел мерки, за да намери подходящ заместник на Рамзи в средата на терена.

Испанският наставник на Ливърпул е дал задача на главния скаут – Свен Мислинтат, да гледа Николо Барела, Мигел Алмиро и Ектор Ерера за вероятни трансфери в Лондон.

Футболистът на Каляри Барела бе свързван с трансфер в Ливърпул и Челси през лятото, но в крайна сметка реши да остане на Ботуша, напук на желанието и на Милан и Рома да го привлекат. Парагвайският национал Алмирон пък има 12 гола и 13 асистенции за американския Атланта Юнайтед през този сезон, като той би излезнал най-изгодно за Арсенал. Там обаче Арсенал ще трябва да спори с Тотнъм и Уест Хем за подписа му.

Ерера, който играе за Порто, ще бъде свободен агент през идното лято и може да дойде в Лондон без пари.

Напускащият Рамзи пък се очаква да остане в Англия, като най-силно интерес има от Ливърпул и Манчестър Юнайтед към 27-годишния халф.