Английската футболна лига (EFL), която администрира втория футболен ешелон в Англия – Чемпиъншип, отложи вземането на окончателно решение по случая с мениджъра на Лийдс Марсело Биелса, който призна, че е шпионирал заниманията на останалите съперникови тимове.

През миналия месец аржентинецът свика специална пресконференция, след като негов човек беше заловен в базата на Дарби Каунти точно преди мач между двата отбора. На въпросния брифинг Ел Локо призна, че е вършил същото и спрямо другите тимове, изправяли се срещу неговия, като се аргументира, че подобно действие не е забранено изрично от правилата.

Лийдс победи Дарби с 2:0, а на следващия ден EFL стартира формално разследване на случая. Самият Биелса изрази готовност да понесе каквото наказание му бъде наложено, като си даде сметка, че не се е съобразил с моралните устои на английския футбол.

„След подробно разглеждане на всички възможни доказателства, беше решено, че има редица области, които се нуждаят от допълнително изследване и изясняване”, обявиха от EFL. „Разследванията ще се проведат при първата удобна възможност. Новини по въпроса ще има след получаването и анализа на обследванията, а дотогава няма да има повече изявления във връзка с темата”, се казва още в комюникето.