Марсело Билеса...няма как да останеш индиферентен към образа на този футболен философ, белязал модерната игра с налудничавите си хрумвания.

Едно от последните му такива бе шпионажа , който негов "таен агент" осъществи на базата на Дарби Каунти преди двубоя между двата тима в последния кръг на Чемпиъншип. След срещата Биелса си призна цинично, че лично той е пратил шпионин, за да следи тренировките на съперника.

Самият аржентинецът участва на брифинг в последните дни, в които отново обясни своите виждания за играта. Със специална "Power Point" презентация пред пред млади треньори и специалисти, Биелса заяви:

"Имаше финал с Барса за Купата на краля в Испания, когато те ни победиха с 3:0. След това аз му пратих нашия анализ за двубоя. Тогава Пеп ми каза - "Браво, знаеш повече за Барса, от мен самия". Аз може и да не знам английски, но важното е, че знам повече за всички участници в Шампионската лига от самите тях", каза той.

„Всеки има право на мнение и мнозина не одобряват моето поведение. Казват, че то не е етично и морално. Аз обаче гледах всеки противник срещу който играхме. Наблюдавахме тренировките им преди мачовете” добави Биелса. 

„Това, което направих, не е незаконно. Можем да спорим дали е етично, но със сигурност не сме нарушили закона. От друга страна разбирам, че не всичко, което правилата допускат, е правилно да се прави” сподели още наставникът.

„Ще сътруднича при разследването, което означава, че ще приема всякакви възможни санкции. Въпреки всичко обаче, не съм нарушил правилата. Тези неща не са уточнени” каза още Биелса.