Ливърпул обяви чрез официалния си сайт, че нападателят Дани Ингс ще пропусне всички мачове до края на сезона. Причината е контузия в същото коляно, заради което той пропусна почти целия минал сезон.

Ингс пострада при победата с 2:1 над Тотнъм в 1/8-финалите за Купата на Лигата, като в този мач бившият ас на Бърнли се появи в игра от пейката. Прегледите показаха, че Ингс отново е увредил кръстните връзки в дясното си коляно и това означава, че ще отсъства 7 до 9 месеца.

Предишната подобна травма връхлетя 24-годишния играч през октомври 2015 година. Сега той ще се подложи на операция, която ще бъде извършена в сряда.

„Да кажем, че сме потресени, ще е бъде твърде меко. Дани е такова страхотно момче и работи толкова усърдно. Заслужава по-добър късмет от това“, коментира мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.

„Случилото се е типично за неговия манталитет – такъв, какъвто го виждаме на и извън терена. Той се контузи, докато смело се опитваше да спечели топката обратно за своя тим. Именно този характер ме кара да вярвам, че той ще се върне по-добър и по-силен, точно както го е правил и преди.“

„Казаха ми, че отсъствието му ще бъде между 7 и 9 месеца. Дани е силен психически, силен е физически, а ние ще се постараем да го лекуваме по най-добрия възможен начин. Искаме да се уверим, че когато се върне, ще е готов да играе на нивото, което знаем, че е способен да покаже“, добави Клоп.