Мениджърът на Кардиф Нийл Уорнък разкри, че постоянно мисли, дали не трябва да напусне поста си след трагедията с Емилиано Сала.

70-годишният специалист призна, че е преживял най-трудната седмица в своята кариера. Нийл Уорнък сподели още, че самият той е използвал услугите на пилота, който също изчезна над Ла манша.

На въпрос, дали е обмислял да напусне поста си след случилото се, Ний Уорнък беше безкрайно откровен: „Мисля за това по 24 часа в денонощието е последната една седмица. Да.”

BBC публикува чат на Сала с играч на Кардиф за фаталния полет

„В един идеален свят мисля, че нямаше да има следващ мач. Така се чувствам в момента. Направихме най-доброто, което можем, при тези обстоятелства. Не знам дали съм прав в момента.”

„Знам, хората казват, че животът продължава, определено не можехме да играем в събота. Мисля, че сега трябва да продължим. Това е футболът”, допълни Уорнък.

Емилиано Сала

източник: Gulliver/GettyImages

„Но има и по-важни неща, нали? Имате семейства, затова трябва да се наслаждавате на всеки един момент. Знам, че изглеждам разбит. Изморен съм, знам, че и възрастта не ми помага. Но не е от възрастта. Всичко ми се струва жестоко, това което се случи с Лестър - беше трагедия, а сега и всичко това със Сала”, добави опустошеният треньор.

„Но когато си замесен и отговорен, много е трудно да се справиш. Водя отбор, който се опитва да се спаси от изпадане, в последната седмица от трансферния прозорец сме. Мога да ви назова още 10 неща, след които е невъзможно да заспите.”

Емилиано Сала

източник: Gulliver/GettyImages

„Никога не съм смятал, че ще се случи нещо подобно. Събуждам се по-уморен отколкото като заспивам”, допълни Уорнък.

Кардиф ще търси правата си в съда заради случилото се със Сала

Мениджърът сподели, че е пътувал по същата линия със самолета, за да гледа лично Сала няколко пъти. Той е пътувал със същия пилот, макар и да е управлявал друг самолет.

„Чудех се дали някой ще ме пита дали съм бил на този самолет. Бях на няколко като този, но мисля, че те бяха с два двигателя. Ходих до Нант няколко пъти и мисля, че бях с този пилот, който според мен е страхотен пилот. Затова не мога да си го обясня”, коментира опитният играч.