Ръководството на Кардиф Сити най-вероятно ще се обърне към съда заради случая с Емилиано Сала. Дори и след изплащането на застраховката за проваления трансфер на футболиста, уелският тим ще претърпи загуби в размер на 14 милиона паунда.

От Кардиф дадоха ясно да се разбере, че нямат нищо общо с наемането на злощастния самолет, с който отпътува Емилиано Сала. От клуба продължават да следят информацията и да разследват случая, за да изяснят причините от случилото се.

Съществува версия, според която до нещастния случай се е стигнало поради небрежност при организацията на полета. Той е бил запазен от агента на Емилиано Сала – Марк Маккей. От Кардиф са обезпокоени от факта, че аржентинският играч е отпътувал за Великобритания с едномоторен самолет от 1984 година.

Спасителните служби предполагат, че самолетът с Емилиано Сала и пилота е паднал във водата в понеделник вечерта, 21 януари. 28-годишният аржентинец е отпътувал от Нант за Кардиф, когато самолетът му изчезнал от радара над Ла манша.

Общата сума по трансфера възлиза на 20 милиона паунда, включително и бонус от 3 милиона паунда, ако клубът се спаси от изпадане.

Емилиано Сала трябваше да направи първо занимание с новия си клуб във вторник, а документите по сделката вече бяха подадени във Футболната асоциация и ФИФА. Именно това дава право на Нант да си търси траншовете.