Най-важното нещо на света е човешкият живот, но във футбола чувствата и емоциите явно не играят. Това поне си пролича в битката, която се заформя между три клуба и която е пряко свързана с изчезналия футболист Емилиано Сала. 

Аржентинецът трябваше да премине от Нант в Кардиф в началото на тази седмица, но самолетът, с който пътуваше за уелската столица, изчезна над Атлантическия океан и вече няколко дни няма следа нито от него, нито от аероплана, нито от пилота. 

От Кардиф вече обявиха, че няма да плащат сумата от 15 млн. паунда, която първоначално договориха с досегашния му клуб Нант. Уелсците вече трябваше да са превели по сметките на французите първата вноска от 6 млн. паунда, но не са го сторили все още. 

"Канарчетата" са готови да съдят Кардиф и дори са подготвили документите за това. И двата клуба твърдят, че нямат нищо общо с изчезването на футболиста, затова французите претендират, че трябва да получат парите си, а уелсците - че не дължат нищо. 

В безчувствената битка се намесва и Бордо. Клубът трябва да получи 50% от трансферната сума и чакаше 3 млн. паунда от първия транш. Но след като той няма да бъде преведен, "жирондинците" директно ще се обърнат към съда, нищо, че все още нищо официално не е обявено за състоянието на Сала.