Нападателят на Лестър Сити Леонардо Уйоа обяви, че прекратява стачката си в Лестър и вече е готов да играе за отбора, след като не успя да си уреди трансфер преди затварянето на зимния пазарен прозорец.

30-годишният аржентинец се появи на днешната тренировка само ден след третия отказ на „лисиците“ спрямо Съндърланд. „Черните котки“ опитаха късна офанзива с оферта за 7,5 милиона паунда за Уйоа, но и тя бе отхвърлена като предишните.

Нова драма: Играч на Лестър също отказа да играе

Основният мотив на южноамериканеца да търси изход от „Кинг Пауър Стейдиъм“ бе, че се чувства предаден от мениджъра Клаудио Раниери. По думите му излиза, че италианецът му обещал да го пуска редовно в игра, а при подходяща оферта – да не му пречи да си тръгне. Едва към края на месеца Уйоа научил, че клубът вече е отхвърлил няколко предложения за него, макар и сумите да са били значителни.

Все още не е ясно дали нападателят ще се извини на Раниери за думите си, както и дали наставникът ще го реабилитира в първия тим. Пред „Скай Спортс“ Уйоа е обявил, че ще се държи професионално и ще уважи контракта си, докато все още се възстановява от травма в бедрото.

Договорът на футболиста с Лестър е до юни 2018 година.