Шампионът Лестър постигна целта си през тази кампания. А именно да се спаси от изпадане. "Лисиците" стигнаха до заветната кота от 40 точки след победа с 1:0 като гости на Уест Бромич и ще доиграят спокойно сезона.

 

Джейми Варди отбеляза единственото попадение в тази среща и то се оказа златно за отбора му. "Дроздовете" пък отписаха тотално всичките си мачове до края на сезона и това пак си пролича и в тази среща.

 

Но в интерес на истината, домакините започнаха по-активно и по-чистите положения в началото бяха за тях. Джейк Ливърмор в 18-та минута изстреля истински снаряд, но вратарят на Лестър се намеси подобаващо и спаси.

 

Последва равностойна игра, като и двата тима имаха някои пропуски. Развръзката обаче настъпи точно преди почивката. В 43-та минута Шинджи Оказаки получи един подарък от защитник на УБА в центъра и с едно перфектно подаване изведе Джейми Варди на стрелкова позиция. Стрелецът не сбърка - 1:0.

 

През втората част "дроздовете" опитаха да отговорят в първата ѝ половина, но удар на Гарет МакОули в 57-та минута не намери целта. Малко по-късно пък Рияд Марез стреля силно, но топката мина на сантиметри встрани от дясната греда и така Лестър изпусна да реши всичко.

 

В крайна сметка до края на двубоя повече попадения не паднаха и така гостите се поздравиха с трите точки и вече са с актив от 40, което винаги е било целта на всички, борещи се за оцеляване в елита на Англия.

 

Уест Бромич остава с 44 точки, постигнати още преди доста време, и затова домакините в този мач са спокойни и без напрежение в срещите си до момента. Засега това им отрежда осмата позиция в класирането. А след този резултат се подпечата и класирането на Евертън за Лига Европа от следващия сезон.