Шефилд Уензди изпусна да си тръгне с трите точки в гостуването на Бъртън Албиън в 5-ия кръг на Чемпиъншип. "Кукумявките" водеха с 1:0 до средата на втората част, но допуснаха изравняване и не можаха да се поздравят с трите точки. 

Гари Хупър откри резултата в полза на гостите преди почивката, но Джо Мейсън изравни в 66-та минута и това се оказа крайният резултат в този интересен двубой.

Мачът беше равностоен и изпълнен с остри сблъсъци и единоборства. При едно от тях пострада вратарят на Уензди Киърън Уестууд, който получи тежка травма в коляното и се наложи да бъде сменен в средата на първата част. 

Малко след излизането му съотборниците му го зарадваха с попадение. То беше дело на Гари Хупър с пета в 36-та минута. Но този гол не се оказа единствен в двубоя. В 66-та минута Бъртън изравни. 

Това се случи след дълъг тъч, при който впоследствие топката беше отклонена с глава към Джо Мейсън, който овладя малко нескопосано, но впоследствие се пребори за нея и с хубав удар прониза мрежата на "кукумявките" за 1:1. 

Така след този развой Шефилд Уензди се поздрави с едната точка и вече има шест в актива си. Добрата новина за гостите е, че удължиха серията си от мачове без поражение вече на четири, но равенствата в тях преобладават и затова те са в долната половина на таблицата. Бъртън вече е с четири точки и е малко над зоната на изпадащите.