Скандалът между Диего Коста и мениджъра на Челси Антонио Конте вече е дал своето отражение върху атмосферата в съблекалнята. Според вестник „Таймс“ футболистите на лондончани са приели случващото се със смесени чувства.

Испанският национал бе изваден от групата на „сините“ при победата с 3:0 над Лестър в събота, като според редица издания той е имал жесток скандал с наставника. Причината били твърденията на Коста, че има травма в кръста, поради която не може да играе, докато лекарите на Челси установили, че проблемът не е чак толкова сериозен.

Диего Коста: Мразя английския футбол!

Конте избухнал, понеже знаел, че Дзянсу Сунинг е отправил невероятна оферта до нападателя с предложение за седмична заплата от 600 хиляди паунда. На Острова се мълви, че китайците са готови да платят 80 милиона паунда за 28-годишния футболист.

Конте ще вразумява Коста във вторник

„Таймс“ твърди, че случващото се е разединило отбора в очакванията как ще се развие ситуацията по-нататък. Част от звездите на Челси вярвали на Коста и в това, че действително има проблем с гърба. Въпреки това никой не можел да пренебрегне смесените сигнали, които самият той давал.

Коста уверил някои от колегите си, че мисли само за Челси и неговото бъдеще е на „Стамфорд Бридж“. Пред други обаче споделил, че съвсем не изключва възможността да приеме щедрата оферта на Дзянсу.