Мениджърът на Челси Антонио Конте категорично отхвърли появилите се информации, че между него и Диего Коста е възникнал скандал и това е причината испанският нападател да остане извън групата на отбора за гостуването на Лестър (0:3) от 21-ия кръг на Премиършип.

Конте заяви, че Диего Коста е почувствал болки в гърба във вторник и оттогава не е тренирал.

„Мисля, че преди мача казах истината и ще я повторя, защото не обичам да лъжа. Диего за последно тренира с нас във вторник, когато почувства много сериозни болки в гърба. Това е причината той да не бе на мое разположение за мача срещу Лестър. Това е истината“, коментира Конте.

„Не знам дали е имало сблъсък, защото аз ви казах каква е истината. Ще видим какво ще бъде състоянието на Диего през следващата седмица“, добави мениджърът на Челси.

„Не знам нищо за оферта от Китай. Като треньор съм се наслушал на много неща. Не знам нищо относно информациите за оферта към Коста от Китай. Няма никакви проблеми. Предпочитам, ако има такива да се решават в съблекалнята, а не да говори за тях на пресконференцията. И пак ще повторя, че ако има такива проблеми“, продължи италианецът.

„Ние се представихме добре срещу Лестър. Не е лесно да се изправиш срещу шампиона и да го победиш по такъв начин. Доволен съм от представянето на всичките ми футболисти. Демонстрирахме невероятен дух. Всички футболисти се стараеха да си помагат. Доволен съм, че след загубата от Тотнъм се завърнахме на правилния път“, каза още Антонио Конте.

Съотборниците на Диего Коста са го призовали да се извини на мениджъра Антонио Конте след скандала, който се разрази между двамата.

Скандал разтърси Челси преди мача с шампиона

Конте към Коста: Отивай в Китай!

Коста реагира в Instagram след скандала с Конте

Китайска оферта за изпадналия в немилост Коста