Бъдещето на Диего Коста в Челси става все по-неясно. Днес медиите в Англия продължават да нищят темата със скандала между испанския национал и фитнес треньора на „сините“, който му коства мястото в групата за мача срещу шампиона Лестър.

На пресконференцията след победата с 3:0 мениджърът на лондончани Антонио Конте се опита да замаже ситуацията, като заяви, че нападателят е почувствал болки в гърба и именно това му е попречило да вземе участие в двубоя на „Кинг Пауър Стейдиъм“.

Медиите на Острова обаче са убедени, че проблемите са много по-сериозни и не е изключено да се стигне до раздяла между Коста и Челси още през зимния трансферен прозорец. Както е известно, на „Стамфорд Бридж“ вече пристигна оферта за нападателя от китайския Тянджин на стойност 80 млн. паунда.

Електронното издание на вестник Ths Sun съобщава, че натурализираният испанец вече е изразил желание да напусне, а според китайски източници, той е заявил пред приятели, че „мрази английския футбол и местната футболна асоциация“.

„Коста е цел номер 1 и ние знаем, че той иска да дойде тук. Принципно личните условия вече са договорени. От Челси обаче все още са категорични, че не искат да продават поне до края на сезона“, коментира китайският източник на вестник The Sun.