Бившият полузащитник на Ливърпул Джейми Реднап сподели, че един от треньорите на юношеските формации в Манчестър Юнайтед - Ники Бът, е определил Мейсън Грийнууд за най-добрия млад играч, който е виждал в състава на "червените дяволи".

Gulliver/GettyImages
71 снимки

Грийнууд вече е записал 40 участия и 12 гола за Юнайтед едва на 18-годишна възраст. Бът е бил част от прословутата на "Класа на 1992-а" година, когато от академията на "червените дяволи" излизат бъдещи звезди като Дейвид Бекъм, Райън Гигс и Пол Скоулс.

Реднап обаче споделя, че въпреки статута на имената, излизали от школата на клуба, Бът е определил именно Грийнууд като най-добрият млад играч, който е виждал в клуба. 

"Помня, че разговарях с Ники Бът преди около 8 месеца и той ми каза, че Мейсън Грийнууд е най-добрият млад играч, който е виждал някога в Манчестър Юнайтед", започна бившият халф на Ливръпул. 

"Това само по себе си е невероятно признание, имайки предвид какви играчи са излизали от школата, не на последно място цялата Класа на 1992-а година. Няма нещо, което Грийнууд не може да постигне с техниката и скоростта си", завърши Реднап.