Футболистът на Манчестър Юнайтед Мейсън Гринууд сподели, че мениджърът на тима Оле Гунар Солскяер е изиграл основна роля в неговото "умопомрачително пътуване“ към първия отбор. След като „червените дяволи“ не успяха да намерят заместник на напусналите Ромелу Лукаку и Алексис Санчес, които преминаха в Интер през лятото, 18-годишния нападател бе промотиран в първия тим.

"Това е наистина страховито", заяви Гринууд пред клубната телевизия.

„Да бъдеш в съблекалнята на Манчестър Юнайтед и да излезеш на„ Олд Трафорд. Не мога да го обясня наистина. Просто е невероятно. Виждате ме да се усмихвам, когато вкарвам. Все едно съм в друг свят. Искам да оставя своя диря в клуба и да отбележа колкото се може повече голове. Като всяко младо момче, което идва от академията, искам да спечеля трофеи в Юнайтед".

"Оле [Гунар Солскяер] е основна част от тима. Той знае за какво говори. Всеки го слуша. Той ми помага много. Очевидно е и Киеран [Маккена] (б.р – помощник-треньорът на Юнайтед) ми помага. Бях с него в първия си сезон в младежкия отбор и сега той е с първия отбор", допълни Гринууд.

Младият нападател има 32 участия през този сезон 10 гола във всички турнири.

"Трудното вече е минало и сега съм близо до мястото, където искам да бъда. Ще продължа да работя усилено. Но, ако някой ми бе казал в началото на сезона, че ще вкарам 10 гола за Манчестър Юнайтед в първия си сезон, щях веднага да приема предизвикателството. Направих това сега и сега искам още", завърши 18-гозишния нападател.