Представители на Манчестър Юнайтед са гледали на живо полузащитника на Атлетико Мадрид Саул Нигес, съобщава „Sun“. 25-годишният испанец е в списъка на Юнайтед за летния трансферен прозорец, тъй като Оле Гунар Солскяер иска да засили още повече опциите си за полузащитата.

Нигес е в отлична форма за Атлетико през този сезон, но в договора си с испанския клуб има клауза за откупуване в размер на 150 милиона евро. Според британското издание “червените дяволи“ са пратили свои скаути, когато Атлетико игра срещу Ливърпул в Шампионската лига на „Анфийлд“ през месец март.

Съобщава се още, че от Юнайтед са готови да предложат на испанския национал заплата от близо 200 000 британски лири седмично, което е значително увеличение спрямо 115 000 паунда на седмица, които той в момента печели с Атлетико.

Но клубът от Висшата лига не желае да плати повече от 70 милиона паунда, за да подпише с Нигес. Развръзката най-вероятно ще стане ясна чак след отварянето на трансферния прозорец, което засега не е ясно кога ще стане заради пандемията от коронавирус.