Мениджърът на Арсенал описа неделното дерби на Северен Лондон срещу Тотнъм Хотспър като „най-добрият мач” за всички фенове по света през уикенда. И двата отбора регистрираха загуби през последния кръг във Висшата лига на Англия. Арсенал преклони глава при визитата си на Ливърпул с 1:3, а Тотнъм изненадващо бе поразен от Нюкасъл Юнайтед при домакинството си с 0:1 в Лондон.


Мачът ще се играе на „Емирейтс” и ще може да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, а също така може да следите и онлайн на PLAY DIEMA XTRA от 18,00 часа. Сайтът GONG.BG също ще бъде с вас по време на лондонския дуел в последния ден от седмицата.


През миналата година Арсенал тръшна у дома с 4:2 вечния съперник, а Емери очаква също голям дуел през този уикенд. „Ще изиграем мачове срещу Ливърпул и Тотнъм в рамките на една седмица. Това са двата отбора, които играха финал в Шампионската лига и това е голям тест за нас. Всеки пъти за мен е добре, когато играем срещу Тотнъм. Така е и за привържениците ни, а мачът е може би най-добрият мач в света за всички футболни фенове”, започна Емери.

„Винаги можем да извлечем някои позитиви от всяко едно дерби. Като цяло, искаме да създаваме нови истории в мачовете и нови моменти за нас. Искаме да направим специален ден в неделя за всички, които са свързани с Арсенал”, продължи испанският мениджър.

Месут Йозил

източник: БГНЕС

Предводителят на Арсенал потвърди, че Месут Йозил може да играе в неделя за пръв път от началото на сезона и отхвърли вероятността халфът да напусне отбора през това лято. „Тази седмица Месут тренира добре и се справя силно физически. Близо е до това да играе в неделя, така смятам”, коментира Емери.

„В Англия трансферният пазар свърши, а в Европа затваря този понеделник. Ние не можем да вземем нито един играч, както не можем да продадем нито един в следващите дни. Клубът сега работи, някои играчи знаят ситуацията си, а моят фокус е върху предстоящия мач – това е. Не сме говорили за възможността Месут Йозил да напусне”, продължи Унай Емери.

Наставникът на „топчиите” коментира и грешките на новия бранител Давид Луис в последния мач срещу Ливърпул. „Не е лесно приспособяването за него към отбора, а то трябва да е бързо. Доволен съм от това как се справя. Решението му бе амбициозно и иска да направи нещо важно за нас”, акцентира испанецът.

„Дузпата последната неделя срещу Мохамед Салах я дискутирахме много. Получи жълт картон, а при втория гол на Салах, ако го бе фаулирал, щеше да получи втори жълт картон. Това бе умно решение и говорихме за позитивното му решение. Искам това от всички мои играчи в хода на сезона”, потвърди той.

Наставникът на „артилеристите” защити идеята си за игра тип „диамант” в средата на терена срещу европейския футболен шампион. „Разбирам критиките за това, но ние винаги печелихме с тази идея през миналия сезон, а сега загубихме. Не мисля, че това предопредели крайния изход на двубоя срещу Ливърпул. Готови сме да играем по различен начин всеки път, тъй като сме богат отбор от това естество. За неделя ще избера възможно най-добрата тактика, с която да нараним Тотнъм”, каза още Унай Емери.