Отборът на Тотнъм не показа никаква милост при домакинството си на закъсалия тим на Суонси. „Шпорите“ разбиха своя противник с 5:0 и го оставиха на дъното във временното класиране на Висшата лига с актив от само 9 точки след 14 кръга. Тотнъм пък остава на петата позиция само на точка Арсенал, който е и с мач по-малко.

Двубоят на „Уайт Харт Лейн“ започна със сериозен натиск за домакините от Тотнъм. Възпитаниците на Моурисио Почетино взеха инициативата още от първата минута и започнаха да атакуват противниковата врата. В 6-ата минута Кайл Уокър от тима на Тотнъм като по чудо се отърва от зловеща контузия, когато Тейлър игра опасно и изрита своя противник в главата. За щастие на Уокър обаче, до травма не се стигна.

Въпреки че положенията се редяха пред вратата на Суонси, стражът Фабиански показа класа и успя да отрази някои страхотни удари. Първо Кейн имаше възможността да се разпише с глава след центриране отдясно, но вратарят се намеси отлично и изби в корнер.

Кайл Уокър също пробва да изненада Фабиански в техничен удар по диагонала, но и той бе разколебан. Дойде ред и на Ериксен на пробва късмета си от пряк свободен удар, но стреля слабо и стражът улови без проблеми.

Резултатът бе открит в 39-ата минута на срещата, след като домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Тя обаче бе отсъдена доста леко и предизвика доста коментари. При наглед безобидна ситуация на границата на наказателното поле, Деле Али падна доста пресилено след единоборство с Ноутън, но това подлъга главния рефер, който посочи бялата точка. Зад топката застана Хари Кейн, който бе безпощаден.

В последната минута на първото полувреме Тотнъм удвои преднината си чрез Хюн-Мин Сон. Южнокореецът вкара великолепен гол, след като стреля от въздуха по диагонала и прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата.

Втората част започна още по-добре за домакините, които имаха нужда от само четири минути, за да направят преднината си класическа. След като прби по дясното крило и с лекота преодоля бранител на Суонси, Сон предостави на връхлитащия Кейн, който с лекота насочи топката в мрежата за 3:0.

Футболистите на Тотнъм продължиха да правят каквото си искат на терена, а в 70-ата минута дойде и четвъртото попадение за домакините. Деле Али нахлу в наказателното поле отляво, пробва удар, но Фабиански успя да парира. За негово нещастие обаче, топката рикошира и се озова на пътя на Ериксен, който от няколко метра я добута във вратата за 4:0.

В продължението на мача Ериксен вкара втория си гол в срещата, за да оформи крайното 5:0

Така тимът на Тотнъм не срещна никаква съпротива от днешния си съперник, който не успя да отправи нито един отчен удар във вратата, и логично стигна до лесен успех на своя „Уайт Харт Лейн“.