Тотнъм победи Мидълзбро с 1:0 в двубой от 24-ия кръг във Висшата лига. Победното попадение дойде в 58-ата минута от дузпа реализирана от Хари Кейн.

Тотнъм започна мача добре, но и гостите от Мидълзбро не се затвориха. Напротив те създадоха първата опасност пред вратата на "шпорите", след като Негредо стреля с глава след пас на Траоре отдясно.

В следващата минута Валдес спаси своя тим от попадение. Сон стреля добре, но испанският вратар беше на мястото си. Малко по-късно Ериксен намери по-отличен начин Али, който не успя да преодолее Валдес.

В 25-ата минута Алдервейрелд нацели и гредата след пас на Ериксен. До почивката и двата тима имаха възможности да се разпишат, но Кейн, Сон и Али не бяха точни за домакините, а за гостите Негредо беше най-опасният играч от състава на Мидълзбро.

През втората част "шпорите" продължиха да са по-активният тим на терена, а в 51-ата минута Ериксен стреля опасно, но в ръцете на Валдес.

Така се стигна до 57-ата минута, когато Сон беше фаулиран в наказателното поле и от бялата точка Хари Кейн откри резултата със своя 15-ти гол в 17 мача.

Десет минути по-късно Сон стреля неточно. В последните минути въпреки направените промени от Айтор Каранка гостите не успяха да стигнат до изравняването и загубиха минимално двубоя.

След този успех Тотнъм е на втората позиция с актив от 50 точки, а Мидълзбро е на 15-ото място с актив от 21.