Тотнъм най-после сложи край на черната серия от последните си мачове. "Шпорите" загубиха с по 1:2 последните си три сблъсъка във всички турнири, но лошите спомени вече са зад гърба им, след като надделяха в трудното гостуване на Брайтън със същия резултат. 

Лондончани биха с 2:1 под непрестанния дъжд на южното крайбрежие на Острова. Хари Кейн от дузпа преди почивката и Ерик Ламела по-малко от четвърт час преди края оформиха успеха на момчетата на Маурисио Почетино и те живнаха след тежките мачове напоследък. В 93-та минута Антони Нокер само оформи крайния резултат, но за обрат нямаше време. 

Този мач предложи много битка в тежките условия в Брайтън, но от самото начало си личеше, че гостите сякаш повече желаят победата. Те имаха няколко много добри шанса в първите минути, но не успяха да ги оползотворят. 

В 10-та минута Тоби Алдервейрелд прати опасно топката с глава под напречната греда, но вратарят на "чайките" Пабло Гацанига изби. Само две минути след това и Хьон Мин Син се озова на стрелкова позиция, но прати топката на сантиметри от дясната греда. 

Отново кореецът беше близо до попадението в 18-та минута, но ударът му с глава този път мина малко над напречната греда и статуквото се запази. Домакините на свой ред нямаха множество чисти ситуации, но пък играеха здраво и не позволяваха на съперника да се чувства у дома си. 

И тъкмо когато изглеждаше, че няма как Тотнъм да стигне до гол преди почивката, дойде и дузпата в полза на лондончани. В 41-та минута Кристиан Ериксен изпълни пряк свободен удар, Глен Мъри, който беше част от стената, опита да предпази лицето си, но игра с ръка в наказателното поле. Реферът Крис Кавана посочи бялата точка, а от нея Хари Кейн не прощава - 1:0. 

Това беше 143-и гол за нападателя във всички турнири с екипа на "шпорите" и го изкачи на петата позиция във вечната ранглиста на клуба. Той я дели с ветерана Джърмейн Дефоу, който отдавна не се подвизава с белия екип. 

Така почивката дойде при гол аванс на лондончани, но малко след подновяването на играта можеха да страдат. Първо Соломон Марч не успя да преодолее Пабло Гацанига от чиста позиция, а в 65-та минута и гол на Шейн Дъфи беше отменен заради засада. Трябва да се отбележи, че такава имаше. 

В тези минути домакините бяха много близо до попадението и само могат да съжаляват, че не стигнаха до него. В 67-та минута Антони Нокер се озова на чиста позиция, реши вместо да стреля директно, да финтира и въпреки че се оказа сам срещу Гацанига, стреля слабо в краката му и провали усилията на тима си. 

Всичко свърши като интрига в този мач в 77-та минута. Тогава бърза атака на "шпорите" премина през няколко души, преди да стигне до Дани Роуз на левия фланг на атаката, той намери непокрит Ерик Ламела в наказателното поле и аржентинецът с техничен и премерен удар прониза мрежата за 2:0. 

До края на маа Тотнъм изпусна да направи преднината си класическа, като Хари Кейн и Ерик Ламела изпуснаха положенията си. Но в 93-та минута Антони Нокер се реабилитира за пропуските си с късен гол след фалцов удар в далечния ъгъл на вратаря. В следващата минута той изпусна и да изравни и в крайна сметка резултатът остана 2:1 за гостите. 

След тази развръзка лондончани събраха 12 точки от 6 мача и се утвърдиха в горната част на таблицата след лъкатушенето в последните си мачове. Брайтън остана с пет точки малко над опасната зона, но показва бойка игра от началото на сезона в тежката програма.