Тотнъм трябваше да изиграе първия си домакински мач на новия си стадион за 850 млн. паунда миналия уикенд. Но вместо това откриването на съоръжението, което беше обявено за "шедьовър на архитектурата", се отложи за неопределено време. 

И медиите в Англия потърсиха причините за това. Оказа се, че наетата за изграждането на обекта строителна фирма е възложила работата на, меко казано, неподходящи строители. Изданието Constructor News разкрива шокиращи детайли за работниците. 

Един от тях, който категорично пожелал анонимност, съобщава, че колегите му отивали на обекта, по което време си пожелаят и първата им работа била да отворят кен с бира, а после да отидат в тоалетните да шмъркат кокаин. Доста често строителите се биели помежду си поради неизяснени причини. 

Комуникацията между работниците била нулева, което водело до това, че три различни екипа електротехници вършели една и съща работа един след друг, просто защото не я отмятали в работната карта като свършена. А от фирмата-строител "Мейс" доста често не доставяли необходимите материали и инструменти на служителите, за да свършат работата си. 

Въпреки че вложението от 850 млн. паунда на Тотнъм би трябвало да гарантира най-добрите възможни материали за изграждането на стадиона, от фирмата осигурявали строителни материали второ и трето качество, а понякога дори спестявали от детайлите. И вместо шедьовър, се получавала грозната картинка в момента на съсипана строителна площадка. 

"Никога не съм работил на такъв обект преди. Уж трябва всичко да е осигурено, а е пълна мизерия. И такива работници не съм виждал - постоянно се бият, пияни са, а често и надрусани. Не знам как ще се завърши строежът", споделя въпросният анономен служител на обекта.