Тотнъм победи Нотингам Форест с 2:0 като гост в мач от 17-ия кръга на Висшата лига. Попаденията за "шпорите" бяха дело на Ричарлисон и Деян Кулушевски. С успеха "шпорите" събраха актив от 33 точки и се намират на 5-ото място, докато Форест е опасно близо до зоната на изпадащите. Тимът се намира на 16-ата позиция с 14 пункта.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

В 3-ата минута Тотнъм можеше да открие резултата. Деян Кулушевски изведе Хюн-Мин Сон, но изпълнението на капитана на “шпорите” бе спасен от Мат Търнър, който бързо скъси дистанцията.

20 минути по-късно Кулушевски проби добре и намери Бренан Джонсън в наказателното поле, Бившият играч на Нотингам Форест стреля без да се замисли, но вратарят на домакините се намеси и изби в ъглов удар. От последвалия корнер топката попадна на главата на Бен Дейвис, но той прати изстрелът си над напречната греда.

Във втората минута на продължението Тотнъм откри резултат. Най-креативният футболист на гостите Кулушевски сложи топката на главата на Ричарлисон, който изпревари Търнър и прати топката в мрежата. Нотингам Форест си помисли, че е успял да стигне до равенството в 58-ата минута, когато Антъни Еланга прати топката в мрежата, но попадението бе отменено след намесата на ВАР заради засада на атакуващия футболист.

Седем минути след това отборът на Анге Постекоглу отбеляза втори гол. Деян Кулушевски се възползва от грешка в отбраната на домакините, за да направи резултата 2:0. В 70-ата минута Ив Бисума бе получи директен червен картони след намесата на ВАР, след като направи грубо влизане в краката на футболист на домакините.

След това домакините бяха по-активният отбор и стигнаха до няколко добри положения. В 85-ата минута Хари Тофоло се извиси в наказателното поле и стреля с глава, но Гилермо Викарио показа страхотен рефлекс, за да запази преднината от два гола на Тотнъм.

Дълбото в добавеното време пък Неко Уилямс отправи удар от наказателното поле, но той срещна десния страничен стълб на вратата на Викарио.