Арсенал може и да има своя нов човек начело, когато престоят на Арсен Венгер начело приключи. И това може да е човекът, когото самият французин превърна в легенда на "топчиите" - Тиери Анри. 

Името на любимеца на феновете се спряга от известно време за наследник на 68-годишния му ментор. Особено като се има предвид, че Венгер е подложен на унищожителна критика и като нищо може да не изкара договора си до 30 юни 2019 г. 

Самият Анри обяви, че с удоволствие би приел предизвикателството да води "артилеристите", но това би се случило, само ако получи изрична молба от ръководството. И в никакъв случай не би подлял вода на човека, който му даде пътя в големия футбол. 

"Искам да говорим само хипотетично и да не ми изкривявате думите. Аз съм човек, който винаги се е борил да е на върха, така че няма как да избягам от предизвикателство. И ако от Арсенал ми се обадят и ме помолят, повтарям, ако ми се обадят и ме помолят, ще приема предизвикателството."

"И пак искам да затвърдя, че говорим само хипотетично. Не искам да скачам на оградата и да чакам Арсен да се махне. Единствено той може да реши дали ще остане, или ще си тръгне. Влизал съм в битки рамо до рамо с този човек, той означава много за мен, не ме карайте да му давам оценки."

"Само не искам да ставам свидетел на това, което се случва с него в момента. Искам последната дума за кариерата му в Арсенал да е изцяло негова, той да обяви какво ще прави, какви са желанията му", заяви Анри пред Sky Sports.